2015-05-12

26. VALKOROSVON VAALIANALYYSI - OSA 2 JA VÄHÄN MUUTAKIN

Valkorosvolla on ollut rutkasti työkiireitä; matkustamista ympäri Myanmaria ja vähän muutakin aktiviteettia. Sen vuoksi blogipäivitykset ovat jääneet vähiin. Edellisessä, pitkään puolivalmiina lojuneessa päivityksessä Valkorosvo esitti omat kommenttinsa Nepalin tilannetta koskien. Jätetään Nepal tällä kertaa rauhaan ja kirjoitetaan sen sijaan Suomesta.

Valkorosvon veikkaus tulevasta hallituksesta ei mennyt kovin pahasti pieleen. Ainoa vikaan mennyt asia oli, että Valkorosvo uskoi Sipilän valikoivan kaikkia miellyttävän ja kovin joustavan teflon-puolueen, eli RKP:n, mukaan hallitukseensa. Näin ei käynyt ja mahdollisesti seuraavat 4 vuotta valtiolaivaa luotsaa kolmen keskisuuren puolueen muodostama koalitio ollen keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus.

Patamustat konservatiivit syöksemässä Suomea tuhoon? Vai johdattamassa kohti pelastusta? (kuva: Iltalehti)

Valkorosvo on kiinnostuneena seurannut mediassa pyörivää keskustelua koskien tulevaa hallitusta. Ensin oli huvittavaa ja nyt lähinnä ärsyttävää, että itseään journalisteina pitävät median ammattilaiset jaksavat jatkuvasti mollata perussuomalaisia. Ensin Soinin sakkia syytetään yhteistyökyvyttömäksi, kun puolue ei mennyt 2011 mukaan Kataisen ompeluseuraan myymällä kaikki lupauksensa ja periaatteensa. Nyt sitten itketään Ruotsia myöten, kun perussuomalaiset ovat hallituksessa ja tehneet järkeviä kompromisseja kuitenkaan myymättä kaikkia periaatteitaan ministeriauton takapenkistä.

Nämä mediassa mölisevät, itseään näppärinä sanataitureina pitävät puoliääliöt jaksavat uutterasti muistuttaa perussuomalaisten vaalilupauksista ja veikkailla, että koska takki kääntyy. Ihan vain muistutukseksi, takkeja ovat kääntäneet monet muutkin, demarit, keskusta ja kokoomus etunenässä. Takiaispuolueista ei ole niin väliä, niiden lupaukset eivät edes kovin suuria kannattajakuntia koske. Vuoden 2015 vaaleissa kansa teki selväksi, että muutosta halutaan ja olisi aika vaihtaa ainakin osa naamoista. Hyvä niin, sillä vanhoilla konsteilla ja pärstillä on Suomen surkeaa taloustilannetta koetettu ratkoa jo ehkä turhan kauan. Vahinko, että vaalikausi on niin pitkä...

Maailmaan mahtuu mielipiteitä, siksi Valkorosvokin kirjoittaa blogiansa bittiavaruuteen. Jotenkin kummallista on ollut seurata, että itseään ”moderneina” ja ”moniarvoisina” pitävät vasemmalle kallellaan olevat puolueet ovat paljastuneet huonoiksi häviäjiksi. Nyt Suomi on näiden katkeruutta tihkuvien puhuvien päiden mukaan vajoamassa sisäänpäin käpertyneeksi Impivaaraksi, jossa suvaitsemattomuus kukoistaa, duunarit kyykytetään hengiltä ja kansainvälisyys on muisto vain. Ovatko aatteensa sokaisemat ihmiset todellakin noin tyhmiä? Ilmeisesti ovat, kun tuollaisia ulostuksia lehtien palstoille päästävät. Eihän Suomi kansainvälisistä ja EU-tason sitoumuksistaan mihinkään pääse.

Ymmärtäköön kukin lukija tämän kuten itse tahtoo...

Esimerkiksi EU-kriittisyys ei tarkoita, että lyödään heti hanskat tiskiin ja erotaan Euroopan Unionista. Kyse on siitä, että pystytettyjä valtarakenteita ja niiden toimintatapoja on voitava vapaasti arvostella ja kritisoida. Kritiikki on ainoa tapa kehittää jotakin olemassaolevaa. Jos kaikki ovat vain joo-miehiä ja –naisia, mitää hyvää ei tapahdu. Tästä on turhan monta esimerkkiä olemassa. Huonot johtajat kokoavat yleensä ympärilleen klaanin, josta ei poikkipuolista sanaa kuulu. Hyvin usein tällainen samanmielisten lauma johtaa organisaation tuhoon. Valitettavasti EU on pullollaan herkkänahkaisia byrokraatteja, jotka eivät kestä arvostelua, vaan ovat rakentaneet sen sijaan mekanismeja, joilla kaikkinainen avoimmuus voidaan välttää.

Jos EU olisi tietokone, tällainen virheilmoitus saattaisi ilmestyä putkelle...

Kuten arvata saattaa, suomalaisessa julkisessa keskustelussa EU-kriittisyyttä on käytetty lyömäaseena niin yksilöitä kuin puolueita kohtaan. EU-kriittisyyteen on todellakin syytä ja ehkä, toivottavasti ehkä, nykyinen hallitus kykenee arvioimaan EU:n tuotoksia kriittisesti ja ottamaan käyttöön sen, mikä hyvää on ja hylkäämään loput. Niin kokoomus kuin demaritkin ovat olleet koko EU-ajan innokkaita kuin partiolaiset toteuttamaan kaiken, mitä Suuri Brysselin Temppeli on kulloinkin älyttömyyksissään keksinyt. Kaikki yleiseurooppalainen moska on tungettu väkisin suomalaisten veronmaksajien kurkusta alas suomatta ajatustakaan sille, onko juuri tämä direktiivi sellainen, että se jotenkin palvelisi Suomen kansaa vai ei.

Toistaiseksi lehdissä ei ole kirjoitettu kovinkaan paljoa tulevasta EU-kriisistä, jonka syypäänä toimii Iso-Britannia. Sarkasmin kotisaarella käytiin juuri vaalit, ja aivan kuten Suomessakin, briteissä valitetaan kun kansa äänesti väärin. Nykyinen vaalitulos ja sen seurauksena syntyvä hallitus joutunee toteuttamaan EU:n kannalta piinallisen vaalilupauksen: on järjestettävä kansanäänestys siitä, jatkaako Iso-Britannia EU:ssa vai ei. Samaan aikaan Skotlanti kärkkyy tilaisuutta irtautua brittiläisestä kuningaskunnasta, kun itsenäisyyttä ajava puolue sai roiman vaalivoiton.

UKIP-puolueen vaalijuliste: Kuka tätä maata oikeastaan johtaa? Valkorosvon mielestä hyvä ja asiallinen kysymys.

Tästä ei haluta tiedotusvälineissä puhua, koska avoin keskustelu saattaisi herättää innokuutta järjestää kansanäänestyksiä muissakin maissa. Kun britit aikanaan liittyivät EU:hun, he neuvottelivat itselleen tiettyjä erivapauksia. Näistä nykyisellään suurin ongelma on Iso-Britannian nauttima alennettu jäsenmaksu. Jotta EU:n kassaan tulisi rahaa, on Iso-Britannian alennus kompensoitu ottamalla muilta enemmän. Tästä tietysti kärsivät suhteellisesti eniten ne, jotka ovat EU:n ns. nettomaksajia, kuten esimerkiksi Suomi.

Brysselin lasiseinäisissä rakennuksissa majailevien byrokraattien painajainen on, että EU-maihin alkaa vaalien lopputuloksina syntyä EU-kriittisiä hallituksia, jotka kyseenalaistavat demokratian ulottumattomissa olevien korkean tason virkamiesten johdolla käynnistetyn EU:n liittovaltiokehityksen. Sen vuoksi Suomen hallituksen kokoonpano on noteerattu ulkomaita myöten; jos pelkästään EU-myönteiset puolueet olisivat voittaneet vaalit, ei Suomen vaalitulos olisi kiinnostanut ketään, koska umpilojaali ja reippaasti vedätettävissä oleva pikkukansa Euroopan pohjoissyrjällä olisi ollut täysin harmiton, joskin hyödyllinen kokoelma tolloja. Nyt asiat ovat hieman toisin ja se antaa toivoa, että Suomi vielä jonain päivänä nousee kuiville tästä(kin) suosta.

Eräät Valkorosvon tuttavat ovat melko jyrkkäsanaisesti ilmaisseet, että seuraavat 4 vuotta ovatkin sitten jatkuvaa duunarien kyykytystä ja kaikkinaisen hyvinvoinnin alasajoa. Valkorosvo ei tähän väittämään suoranaisesti usko. On selvää, että nykyinen hyvinvoinnin taso putoaa, mutta mistä tingitään ja kuinka paljon, on sentään toistaiseksi suomalaisten itsensä päätettävissä.

Työn orjat sorron yöstä nouskaa, maan ääriin kuuluu kutsumus...

Tämän aamun uutisissa oli jo nähtävissä esimakua, mihin voidaan lopulta päätyä, jos tahti ei muutu. Syöksykierre alkaa harmittomasta ”vakavasta huomautuksesta”, jota EU:ssa parhaillaan pusataan. Vakava huomautus on tulossa Suomelle kehnosta taloudenpidosta, jonka pääsyylliset ovat muutaman edellisen hallituksen aikana vallankahvassa roikkuneet puolueet. Valkorosvo ei jaksa niitä tässä luetella, jokainen voi itse tarkistaa vaikkapa kolmen edellisen hallituksen kokoonpanot. Sieltä niitä syyllisiä löytyy. Kannattaa muuten panna merkille, että ”vakava huomautus” singahtaa Brysselistä huomattavasti nopeammin sellaisiin maihin, joissa hallitus tai tuleva hallitus on edes jossain määrin EU-kriittinen...

Muutaman tiukkasanaisen huomautuksen jälkeen, ja kun valtion lainakorot ovat nousseet tarpeeksi, paikalle saattaa pölähtää IMF:n ja muutaman muun tahon ”konsulttiryhmä”. Sen jälkeen suomalaisten ei sitten enää tarvitsekaan päättää mistä tingitään; muut tekevät sen konsulttityönä koko kansan puolesta. Siihen tilanteeseen ei varmaan kukaan suomalainen halua joutua, eihän? Valkorosvo uskoo, että ei halua ja siksi on tehtävä tukku ikäviä päätöksiä, joissa jokainen joutuu luopumaan jostakin. Suomen tulevaa hallitusta on syytetty konservatiiviseksi, mutta tällä kertaa taitaa ay-liike olla se konservatiivisin taho; yhteiskuntasopimuksesta keskustellessa ei haluttu edetä edes tinkimisvaiheeseen, vaan torpattiin koko homma kerralla. Kovin ikävää, että sekä työntekijöiden että työnantajien edunvalvontatahot eivät vieläkään taida ymmärtää, kuinka vakavassa tilanteessa Suomi oikeastaan on.

Valkorosvo kirjoitti aiemmissa blogipäivityksissä globalisaatiosta ja mitä se merkitsee. Tässä yhteydessä ei kannata toistaa noita jutttuja. Jos ne kiinnostavat, kannattaa lukea aiempia blogipäivityksiä. On kuitenkin syytä pitää mielessä, että globalisaatiossa jokainen kansa ja valtio vastaa itse tekemisistään ja jos päästää kilpailukykynsä retuperälle, se on kyseisen kansan pääsärky. Tästä nuo Suomenkin ongelmat pohjimmiltaan kumpuavat.



PS: 
Ennen kuin kukaan alkaa viisastella, että Valkorosvo ei äänestänyt ja siksi tällaisia ei saisi kirjoittaa, niin Valkorosvo toteaa että kyllä tuli äänestettyä. Äänestämättä jättäminen on kuitenkin myös kannanotto, joten nukkuvien puolueen voimaa ei kannata vähätellä. Kun nukkuvien puolueen "äänisaalis" kasvaa, nykyisen demokratian legitimiteetti vähenee.


EU-kriittisin terveisin,

Valkorosvo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti